Het zoeken naar jouw nieuwe voertuig is vaak een spannende tijd. Maar met zoveel opties om uit te kiezen, kan het verwarrend zijn om te weten welke het beste is. En van wie je advies kunt krijgen. We zetten de voor- en nadelen op een rij van het leasen versus het kopen. Bij het afwegen welke van deze keuzes het beste voor jou is, zijn de twee belangrijkste overwegingen die je moet maken:

Hoe vaak heb je de neiging om van auto te veranderen? Vind je het leuk om elke twee tot vier jaar van auto te wisselen? Of ben je blij om een auto te kopen en tot het einde van zijn levensduur in een auto te rijden.

Waar ga je jouw voertuig voor gebruiken? Wordt het voertuig gebruikt voor zwaar gebruik of het vervoeren van uitrusting? Of wordt het vooral gebruikt om praktische redenen zoals de schoolloop en het woon-werkverkeer? Is er een grote kans op schade aan het voertuig?

Voordelen van het kopen van een auto

Hier zijn enkele redenen waarom je zou kunnen overwegen om een voertuig te kopen.

• De auto is direct klaar. Of je deze auto nu lokaal of online koopt, over het algemeen staat de auto die dag klaar om weggereden te worden zodra de beslissing is genomen.

• • Vermijd de financiële klap van afschrijvingen. Gemiddeld wordt een nieuwe auto in het eerste jaar met 15-35% afgeschreven. Oplopend tot 40-60% in het derde jaar van de levensduur van de auto. Door een gebruikte auto te kopen, kun je voorkomen dat je deze financiële klap krijgt.

Nadelen van het kopen van een gebruikte auto

Hoewel het zijn voordelen heeft, zijn er ook nadelen aan het kopen van een gebruikte auto.

• Reparatiekosten zijn volledig jouw eigen verantwoordelijkheid. Oudere auto's hebben hogere reparatie- en onderhoudskosten, vooral bij premiummerken. Zonder garantie is de eigenaar verantwoordelijk om dit uit eigen zak te betalen. Met deze kosten wordt vaak geen rekening gehouden vergeleken met de lease van een voertuig.

• Onzekerheid over de geschiedenis en het gebruik van een auto. Aangezien het voertuig bij een andere of meerdere eerdere eigenaren een gebruiksgeschiedenis heeft gehad. De optie van goedgekeurde gebruikte auto binnen’ fabrikantschema's is beschikbaar, het kan er echter toe leiden dat je te veel betaalt.

Er is altijd de mogelijkheid om een gebruikte occasion te leasen. Dit is de meest goedkope optie en bied je ook zekerheid. 

Voordelen van leasen van gebruikte auto

Voordelen tweedehands auto leasen:

• Snelle levering 

• Flexibele contracten      

• Lagere maandelijkse leasekosten dan een nieuwe leaseauto

• Lagere investeringswaarde dan een nieuwe auto

• Een vaste prijs per maand, inclusief alle operationele diensten 

Snel een tweedehands auto lease nodig?

 

Je vindt alle beschikbare gebruikte auto's overzichtelijk online bij Private lease used. Bestel je een auto? Dan wordt de bestelling geheel online voor je afgehandeld, zonder gedoe naar een showroom of tijdrovend papierwerk.