Er bestaan heel veel soorten verzekeringen en dat maakt het niet altijd eenvoudig om te bepalen welke je echt nodig hebt en welke je slechts zou hoeven overwegen. In dit artikel willen we behandelen hoe je een goede verzekering voor je auto kunt afsluiten. Je zult zien dat je altijd een basisverzekering moet afsluiten, maar dat je binnen deze groep van basisverzekeringen wel keus hebt uit meerdere opties. Behalve de verplichte verzekering, kun je ook nog extra opties aan je polis toevoegen. Begint het je te duizelen? Wij leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn en hoe je vandaag nog een passende autoverzekering kunt afsluiten. Je zult zien dat het helemaal niet moeilijk is om goed verzekerd de weg op te kunnen.

 

De basisverzekering

Iedereen die in Nederland met een auto op de openbare weg wil rijden, moet deze wagen WA-verzekeren. Het idee achter deze verzekering is dat wanneer jij schade toebrengt aan andere weggebruikers, bijvoorbeeld doordat je een aanrijding veroorzaakt of wanneer je tijdens het inparkeren een andere auto schampt, de schade kunt dekken. Zo zorg je dat je iemand anders niet met problemen opzadelt en daarnaast voorkom je dat jijzelf voor de kosten opdraait. Een klein ongelukje kan namelijk al snel hoge kosten met zich meebrengen en dat kan financiële problemen opleveren. Omdat iedereen verzekerd moet zijn, geldt ook dat wanneer iemand jou schade berokkend, je aanspraak kunt maken op diens verzekering. Heb je een auto van tussen de zes en negen jaar? Dan kun je voor de beperkt casco verzekering kiezen. Deze verzekering is uitgebreider dan de basisverzekering en dekt ook schade als gevolg van natuurfenomenen, een inbraak of een aanrijding met een dier. Deze schade is vaak de moeite van het herstellen waard.

 

De all-riskautoverzekering

Heb je een nieuwe auto, dat wil zeggen een wagen die maximaal zes jaar oud is, dan is het aan te raden om hier een allrisk-autoverzekering aan te koppelen. Deze verzekering is anders dan de andere WA-verzekeringen omdat deze verzekering ook de schade aan jouw wagen dekt. Loop je schade op en ben je onderverzekerd, dan draai jijzelf op voor de reparatiekosten en die kunnen snel oplopen. Een andere auto kopen is ook vaak een duur alternatief dus vandaar dat wij je aanraden om een all-riskverzekering af te sluiten wanneer je een nieuwe auto hebt gekocht. Welk merk het is, is niet doorslaggevend.

 

Voeg extra opties aan je verzekering toe

Wanneer je eenmaal je basisverzekering gekozen hebt via de site van je verzekeringsmaatschappij, is het tijd om te kijken naar de aanvullende opties. Deze zijn niet verplicht, maar kunnen je wel heel veel profijt opleveren. Denk bijvoorbeeld aan pechhulp. Sta je langs de kant met een lekke band, dan kun je een monteur laten komen die, als de situatie veilig is, de band voor je vervangt. Er is pechhulp beschikbaar voor Nederland, maar ook voor het buitenland. Ga je dus met de auto op vakantie, zorg er dan voor dat je de juiste optie toevoegt aan je polis.